Χωρίς ταξί θα μείνει η Αττική σήμερα, Τρίτη 10 Ιουνίου από τις 15:00 το μεσημέρι έως και τα μεσάνυχτα λόγω στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).
Παράλληλα, στις 17:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αυτοκινητιστών στην συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Λεωφόρου Αθηνών.
Το Συνδικάτο αντιδρά στον νέο ΚΟΚ που αφήνει τα ταξί εκτός λεωφορειολωρίδων και τους επιτρέπει να εισέλθουν σε αυτές μόνο για 30 δευτερόλεπτα (!) για την επιβίβαση ή αποβίβαση επιβατών
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «ο υπουργός των κλειστών θυρών δείχνει ασέβεια όχι μόνο στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές αλλά κυρίως στους επιβάτες που χρησιμοποιούν ταξί».

Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ
Ακολουθεί η ανακοίνωση του συνδικάτου:
«Συγκέντρωση στις 17.00 στην συμβολή Σπύρου Πάτση και Λεωφόρου Αθηνών με τα οχήματά μας.
Συνάδελφοι, ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα και αφήνει τα ταξί εκτός λεωφορειολωρίδων. Ο υπουργός Μεταφορών εμπαίζει για άλλη μια φορά τον κλάδο μας με τη διάταξη των 30 δευτερολέπτων (ο χρόνος που επιτρέπεται στο ταξί να αποβιβάσει ή να επιβιβάσει εντός ζώνης ελεύθερης κυκλοφορίας). Ο υπουργός των κλειστών θυρών δείχνει ασέβεια όχι μόνο στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές αλλά κυρίως στους επιβάτες που χρησιμοποιούν ταξί.
Το ΣΑΤΑ δεν παρατάει καμία μάχη. Απέναντι σε ένα στημένο παιχνίδι, απέναντι στην αλαζονεία του κ. Κυρανάκη και τον αντιπερισπασμό (διάλογος χωρίς όρια και ουσία) της Ομοσπονδίας αντιπαρατάσσει το δίκιο και την αξιοπρέπεια. Την δική μας και των ανθρώπων που μεταφέρουμε.
Αγωνιζόμαστε και γι’ αυτούς.
Η αυριανή διαμαρτυρία έχει στόχο αφενός μεν να αφυπνίσει το επιβατικό κοινό, αφετέρου να καταδείξει στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό την αδικαιολόγητη εχθρική στάση του υπουργού Μεταφορών για τον κλάδο μας.
Αύριο πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Κάθε μάχη είναι και ένας σπόρος για τη νίκη».