Breaking news

Το λάθος που κάνουμε με το ελαιόλαδο στο μαγείρεμα
A

Το ελαιόλαδο είναι ο «χρυσός της μεσογειακής διατροφής» και θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά λίπη στον κόσμο. Ωστόσο, πολλοί αγνοούν ότι σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να χάσει μεγάλο μέρος από τα πολύτιμα συστατικά του.

Ειδικότερα, όταν το ελαιόλαδο υπερθερμανθεί, φτάνει στο λεγόμενο σημείο καπνού.

Εκεί όχι μόνο αλλοιώνεται η γεύση του, αλλά και διασπώνται τα αντιοξειδωτικά και οι βιταμίνες του. Επιπλέον, ενδέχεται να παραχθούν ουσίες που δεν είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό.

Αντί λοιπόν να το χρησιμοποιείτε για έντονο τηγάνισμα, προτιμήστε να το προσθέτετε στο τέλος του μαγειρέματος ή να το χρησιμοποιείτε σε χαμηλές έως μέτριες θερμοκρασίες. Έτσι, θα κρατήσει αναλλοίωτα τα θρεπτικά του στοιχεία και τη χαρακτηριστική του γεύση.

Με λίγα λόγια: το ελαιόλαδο δεν αντέχει την υπερβολική φωτιά – αλλά «λάμπει» όταν το χρησιμοποιούμε σωστά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις