Breaking news

Πώς καταστρέφουμε τα αντικολλητικά τηγάνια χωρίς να το ξέρουμε
A

Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στην κουζίνα, αλλά συχνά τα καταστρέφουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Το πιο συχνό λάθος; Χρήση μεταλλικών σκευών ή έντονο τρίψιμο που φθείρει την επίστρωση.

Γιατί είναι πρόβλημα

Η αντικολλητική επίστρωση είναι ευαίσθητη και η φθορά της μπορεί να οδηγήσει σε:

  • απώλεια της αντικολλητικής ιδιότητας,

  • προσκόλληση φαγητού,

  • πιθανή μεταφορά μικροσωματιδίων στην τροφή.

Ακόμα και αν φαίνεται ότι το τηγάνι «αντέχει», κάθε χρήση σκληρού σκεύους μειώνει τη διάρκεια ζωής του.

Πώς να τα χρησιμοποιούμε σωστά

  • Χρησιμοποίησε σιλικονούχα, ξύλινα ή πλαστικά σκεύη αντί για μεταλλικά.
  • Μαγείρεψε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία: οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες φθείρουν γρήγορα την επίστρωση.
  • Μην πλένεις το τηγάνι με σκληρά σφουγγάρια ή απορρυπαντικά με σκόνες: προτίμησε μαλακό σφουγγάρι και χλιαρό νερό.
  • Μην αποθηκεύεις άλλα σκεύη πάνω στο αντικολλητικό: η πίεση και η τριβή χαράζουν την επιφάνεια.

Extra tip

Αν δεις ότι η αντικολλητική επιφάνεια έχει αρχίσει να φθείρεται, σκέψου να αντικαταστήσεις το τηγάνι. Η διάρκεια ζωής του μέσου αντικολλητικού τηγανιού είναι περίπου 3 - 5 χρόνια με σωστή χρήση.

Με λίγη προσοχή, τα αντικολλητικά τηγάνια μπορούν να κρατήσουν περισσότερο και να συνεχίσουν να κάνουν το μαγείρεμα πιο εύκολο και υγιεινό.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις