Παρατεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης στον Μετωπικό Σταθμό Διοδίων Αφιδνών.
Οι παρεμβάσεις θα επηρεάσουν την κυκλοφορία στο ρεύμα προς Λαμία και θα διαρκέσουν για περισσότερες από έξι εβδομάδες, με τη Νέα Οδό να καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις προσωρινές σημάνσεις.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις Αφίδνες
Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2026 στις 07:00 έως και τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026 στις 20:00, θα πραγματοποιούνται εργασίες στον Μετωπικό Σταθμό Διοδίων Αφιδνών, στο 32,355ο χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου.
Για την εκτέλεση των ασφαλτικών εργασιών, θα παραμείνουν κλειστές πέντε λωρίδες εξυπηρέτησης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
Η διέλευση των οχημάτων, ωστόσο, θα συνεχιστεί από τις υπόλοιπες διαθέσιμες λωρίδες, ώστε να εξυπηρετούνται οι οδηγοί κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Οι εργασίες δεν θα πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
Το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί προβλέπει εργασίες:
Δευτέρα έως Παρασκευή: από τις 07:00 έως τις 20:00.
Σάββατο: από τις 07:00 έως τις 17:00.
Οι συγκεκριμένες ώρες αφορούν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα εκτελούνται οι εργασίες και θα εφαρμόζονται οι αντίστοιχες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Η έκκληση της Νέας Οδού προς τους οδηγούς
Η Νέα Οδός αναφέρει ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των οδηγών.
Παράλληλα, θα τοποθετηθεί προσωρινή οδική σήμανση στην περιοχή των εργασιών, προκειμένου οι οδηγοί να ενημερώνονται εγκαίρως και να προσαρμόζουν την πορεία τους.
Η εταιρεία ζητά από τους οδηγούς να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το σημείο και να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις της σήμανσης.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2026, οπότε και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα εργασιών.