Νέα εξέλιξη σημειώθηκε στη δίκη για την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου, καθώς ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή όλων των κατηγορουμένων αστυνομικών για το αδίκημα των βασανιστηρίων.
Την εισαγγελική πρόταση έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο πατέρας του, Γιάννης Μάγγος.
Επιπλέον, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή για παράνομη έκθεση, ενώ πρότεινε να κριθούν ένοχοι και για επικίνδυνη σωματική βλάβη οι έξι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Αντίθετα, για τους δύο κατηγορουμένους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, ο εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγούν από τη συγκεκριμένη κατηγορία.
Διαφορετική ήταν η εισήγηση για την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης, καθώς ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων.
Σημειώνεται ότι η εισαγγελική πρόταση αποτελεί μέρος της δικαστικής διαδικασίας και δεν προδικάζει την τελική απόφαση του δικαστηρίου.