Breaking news

meteoritis
A

Σε ένα κυριολεκτικό «κυνήγι θησαυρού,» που αφορά όμως τον εντοπισμό ενός μετεωρίτη, επιδίδονται οι κάτοικοι της πολιτείας του Μέιν στις ΗΠΑ. Ο μετεωρίτης είναι εύκολο να εντοπιστεί καθώς δεν μοιάζει με τα πετρώματα που υπάρχουν στην περιοχή. 

Οι κάτοικοι του Μέιν έχουν ξεσηκωθεί μετά την ανακοίνωση του Mineral and Gem Museum ότι θα προσφέρει 25.000 δολάρια σε όποιον εντοπίσει τον μετεωρίτη που έπεσε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην περιοχή.

Το Σάββατο 8 Απρίλιου, ο μετεωρίτης εντοπίστηκε από το ραντάρ της Νasa και έκτοτε επιστήμονες και κάτοικοι αναζητούν το σημείο πρόσκρουσης. 

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν ένα φλεγόμενο αντικείμενο να περνά πάνω από τα κεφάλια τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA, η πορεία του μετεωρίτη καταγράφηκε για τέσσερα λεπτά και 40 δευτερόλεπτα πριν συντριβεί κοντά στα σύνορα με τον Καναδά. Να σημειωθεί ότι αυτός είναι ο πρώτος μετεωρίτης που εντοπίζεται στο Μέιν από τότε που η NASA χρησιμοποιεί ραντάρ για να παρατηρεί διαστημικά αντικείμενα που πέφτουν

«Ένας μεταλλικός μετεωρίτης είναι πιο εύκολο να εντοπιστεί στο πεδίο, ενώ ένας πέτρινος μπορεί να είναι πιο δύσκολο για κάποιον που δεν έχει εμπειρία στην αναγνώριση αυτών των διαστημικών αντικειμένων», δήλωσε o Myles Felch, επιμελητής του Μουσείου.

Το μουσείο Mineral and Gem στο Mέιν φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή μετεωριτών από το φεγγάρι στον κόσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις