Breaking news

Τηλεκπαίδευση
A

Ως πανάκεια φαίνεται πως λειτουργεί από το υπουργείο Παιδείας ο θεσμός της τηλεκπαίδευσης και εύκολα θα μπορούσε κανείς να παραφράσει τη γνωστή παροιμία «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος» με τη φράση «όπου δεν πίπτει κράτος, πίπτει webex». Η φετινή χρονιά έχει κατακλυστεί από ειδήσεις που φέρνουν στο φως τεράστια προβλήματα στα σχολικά κτήρια όλης της χώρας, αλλά η πολιτεία συνεχίζει να «σηκώνει τα χέρια ψηλά». 

Αντί λοιπόν οι αρμόδιοι φορείς να ελέγξουν τα σχολεία και να φροντίσουν να αποκαταστήσουν τις όποιες ζημιές μπορεί να υπάρχουν, το μόνο που φαίνεται να τους απασχολεί είναι η απρόσκοπτη συνέχιση των μαθημάτων και για τον λόγο αυτό η απάντηση είναι μία: τηλεκπαίδευση μέσω webex!

Μάλιστα, δεν είναι μόνο ότι απουσιάζει πλήρως ο προληπτικός έλεγχος αλλά και όταν προκύψει μία ζημιά ή συμβεί κάποιο ατύχημα, τότε μπορεί να χρειαστούν ημέρες ολόκληρες μέχρι να επιδιορθωθεί. Το υπουργείο όμως δεν ανησυχεί, γιατί έχει βρει τη λύση και οι μαθητές συνεχίζουν να μορφώνονται σε συνθήκες καραντίνας. 

Πρόσφατα, ένα από τα κεντρικότερα σχολεία της Αθήνας, το Μαράσλειο, έμεινε κλειστό για πάνω από μία εβδομάδα λόγω πτώσης σοβάδων. Οι περισσότεροι από 1.000 μαθητές διδάχτηκαν τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Στη Λέσβο το τελευταίο περιστατικό

Σήμερα, η είδηση έρχεται από το νησί της Λέσβου, όπου το Δημοτικό Σχολείο Άγρας παραμένει κλειστό από τις 6 Μαρτίου μετά από διαρροή στη δεξαμενή πετρελαίου. Ειδικότερα, το σχολείο παραμένει κλειστό από την περασμένη Τετάρτη, όταν τρύπησε η δεξαμενή πετρελαίου του χωρητικότητας 4.000 λίτρων (που περιείχε τουλάχιστον 2.500 λίτρα) με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η αποθήκη του λεβητοστασίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του πρόεδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Νίκου Περιβολάρη, «αμέσως μετά το συμβάν, κλήθηκε από τη Σχολική Επιτροπή η Πυροσβεστική Υπηρεσία και εφαρμόζοντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, απομάκρυναν με τη συνδρομή και υπαλλήλων του Δήμου όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν στην αποθήκη.  Ακολούθως δόθηκε η εντολή σε ειδικό συνεργείο να προχωρήσει στην άντληση του πετρελαίου, τον καθαρισμό και την απολύμανση του χώρου και σε τεχνικό να επιδιορθώσει το πρόβλημα στη δεξαμενή».  

«Οι εργασίες που απομένουν να γίνουν με την επίβλεψη και του Αντιδημάρχου Παιδείας Δημήτρη Αλεξίου για να μπορέσει το σχολείο να λειτουργήσει ξανά με ασφάλεια, ολοκληρώνονται την Κυριακή 17 Μαρτίου και σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λέσβο Δημήτρη Βούλγαρη, το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά την Τρίτη 19 Μαρτίου» .

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι στο διάστημα αυτό τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά μέσω webex!

Τα σχολεία εκπέμπουν «sos»

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, τη φετινή χρονιά υπάρχουν δεκάδες περιστατικά με «ατυχήματα» σε σχολεία και είναι θαύματα που δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα θύματα. Μερικά από τα περιστατικά που έχει καταγράψει το proson.gr:

Το καλοκαίρι, στο Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα, κατέρρευσε ολόκληρη η οροφή και ο μόνος λόγος που δεν θρηνήσαμε θύματα ήταν ότι ήταν καλοκαίρι και το σχολείο κλειστό.

Τον Σεπτέμβριο έπεσε καγκελόπορτα σε σχολείο του Βόλου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία εκπαιδευτικός. 

Μία ημέρα νωρίτερα από το περιστατικό με την καγκελόπορτα στο Βόλο, είχε γίνει γνωστή η είδηση πως στο 36ο δημοτικό σχολείο Αθηνών έπεσαν σοβάδες, εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. 

Τον Σεπτέμβριο και πάλι, στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Κάτω Πετράλωνα, κατέρρευσε σοβάς από το ταβάνι του σχολείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρώς μαθητές. 

Τον Οκτώβριο κατέρρευσε σιδερένια πόρτα σε Λύκειο της Αττικής, ενώ οι μαθητές βρισκόντουσαν τριγύρω.

Τον Νοέμβριο κατέρρευσε μέρος της στέγης σε λύκειο της Σύρου, ενώ στο 19ο Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, έπεσαν σοβάδες από το ταβάνι μέσα σε αίθουσα.

Μία εβδομάδα μετά, κατέρρευσε τμήμα του ταβανιού σε αίθουσα του 2ου Πρότυπου Λυκείου Αθηνών, ευτυχώς την ώρα που οι μαθητές είχαν μετακινηθεί στο εργαστήριο πληροφορικής.

Παράλληλα, λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι έπεσαν σοβάδες σε Επαγγελματικό Λύκειο της Ναυπάκτου, ενώ τον Νοέμβριο, έπεσαν σοβάδες από την οροφή στη μία από τις δύο πτέρυγες, που στεγάζεται το 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Στις 6 Φεβρουαρίου, «έβρεξε» σοβάδες εν ώρα μαθήματος, στο γυμνάσιο Αιτωλικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθητή.

Στις 27 Φεβρουαρίου έπεσε μέρος του στηθαίου πάνω από την κεντρική είσοδο του 10ου ειδικού δημοτικού σχολείου Αθηνών, με αποτέλεσμα τόσο η είσοδος όσο και ο προαύλιος χώρος να γεμίσουν με πέτρες και δομικά υλικά

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις