Breaking news

Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση ασυλίας της με 227 «υπέρ»
A

Με 227 ψήφους «υπέρ», 5 «κατά» και 17 «παρών», η Ολομέλεια αποφάσισε την άρση της ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εναντίον της η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, η δημοσιογράφος, που είναι διαπιστευμένη κοινοβουλευτική συντάκτρια, κατήγγειλε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου την χαρακτήρισε «απατεώνισσα» στο πλαίσιο δηλώσεών της στο περιστύλιο.

Κωνσταντοπούλου: «Η ΝΔ είναι ο ηθικός αυτουργός»

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υποστήριξε ότι πρόκειται για «ψευδομήνυση και ψευδοαγωγή που προέρχεται από τη ΝΔ» και ότι «η ΝΔ είναι ο ηθικός αυτουργός» αυτής της αγωγής. Σημείωσε ότι η δημοσιογράφος, αν και διαπιστευμένη, «είναι σε στενή σχέση με το κυβερνητικό κόμμα και κυβερνητικά πρόσωπα», κατονομάζοντας τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ πρόσθεσε ότι η κ. Πολύζου «διατηρεί σχέσεις με πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας».

Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι το περιστατικό που περιγράφει η δημοσιογράφος στη μήνυσή της, εκτός από τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μακρόπουλο, αφορά και άλλα πρόσωπα που, όπως ισχυρίστηκε, «αρνούνται απολύτως ότι ήταν μάρτυρες και εξέφρασαν τη μεγάλη διαμαρτυρία τους για αυτή τη μεθόδευση».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε ότι ο ισχυρισμός της δημοσιογράφου πως το κόμμα της οφείλει χρήματα για εργασία που προσέφερε «δεν ισχύει. Η κ. Πολύζου δεν υπήρξε ποτέ εργαζόμενη στην Πλεύση Ελευθερίας», προσθέτοντας ότι «αυτή τη συκοφαντία την έχουν αναφέρει και στη Βουλή βουλευτές της ΝΔ όπως οι Μακάριος Λαζαρίδης, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Άδωνις Γεωργιάδης».

Επιπλέον, η κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε ότι η δημοσιογράφος «έχει εισπράξει μέσω μιας ΙΚΕ χρηματικά ποσά από εταιρεία "φάντασμα", η οποία δεν έχει έδρα και ήταν σε αναστολή εργασιών από το ΓΕΜΗ». Σημείωσε ότι «ερευνούμε γιατί η δημοσιογράφος εισέπραξε από αυτή την εταιρεία περίπου 40.000 ευρώ μέσα σε πέντε μήνες του 2025», ενώ φέρεται «να εξέδωσε ακόμη φορολογικά παραστατικά συνολικού ύψους 18.600 ευρώ, παρά την υποχρέωση να ακυρώσει το ένα».

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά την έκθεση της επιτροπής Δεοντολογίας που γνωμοδότησε υπέρ της άρσης ασυλίας, «δεν έχω να πω κάτι. Το εάν η μηνύτρια έχει δίκιο ή άδικο, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη».

Ο κ. Μηταράκης ρώτησε την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας σχετικά με «μερικά εύλογα ερωτήματα από την ανάγνωση της δικογραφίας», σημειώνοντας ότι η μηνύτρια εμφανίζει ως εργοδότη της και την ΑΜΚΕ «Δικαιοσύνη για Όλους», η οποία ιδρύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2020, έχει ΑΦΜ και εδρεύει στην οδό Βατατζή 5, Αθήνα — διεύθυνση που συνδέεται με την Πλεύση Ελευθερίας. Ανέφερε ότι «εταίροι αυτής της ΑΜΚΕ είναι προσωπικά η κ. Κωνσταντοπούλου και το κόμμα της», ενώ η διαχείρισή της γινόταν από την προηγούμενη διαχειρίστρια του κόμματος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ρώτησε: «Η κ. Κωνσταντοπούλου δηλώνει τη σχέση της με αυτή την ΑΜΚΕ στο Πόθεν Έσχες και στη Δήλωση Οικονομικών Συμφερόντων; Όταν το κόμμα καταθέτει τα οικονομικά του στοιχεία στην Επιτροπή της Βουλής, καταθέτει και τα στοιχεία της θυγατρικής ΜΚΟ; Ποιοι είναι οι χρηματοδότες; Τηρούνται οι αυστηροί κανόνες για το ποιοι μπορούν να χρηματοδοτούν πολιτικά κόμματα;».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις