CLOSE

Breaking news

Θέσεις εργασίας
A

Την κάλυψη 16.000 μόνιμων θέσεων εργασίας θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, ο προγραμματισμός προσλήψεων του υπουργείου Εσωτερικών  για το 2024. Οι θέσεις αυτές υπόκεινται στον κανόνα 1-1, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, ενώ ο αριθμός αυτός δεν διαφέρει πολύ με τον αντίστοιχο «φάκελο» του 2023, για το οποίο έχουν προβλεφθεί περίπου 15.500 μόνιμες προσλήψεις. 

Η διαδικασία που ακολουθείται πριν από την τελική έγκριση του φακέλου «Προσλήψεις 2024», είναι η εξής:

  1. Οι φορείς του δημοσίου καταθέτουν στα αρμόδια υπουργεία τα αιτήματα τους για προσωπικό
  2. Τα αρμόδια υπουργεία συγκεντρώνουν, «σκανάρουν» τα αιτήματα και τα στέλνουν στο υπουργείο Εσωτερικών
  3. Το υπουργείο Εσωτερικών με τη σειρά του επεξεργάζεται τα αιτήματα και βάσει του «χώρου» που διαθέτει, φτιάχνει την τελική λίστα προς έγκριση
  4. Η λίστα που έχει συσταθεί από το υπουργείο παίρνει την τελική έγκριση από τον πρωθυπουργό

Ο ακριβής αριθμός του προγραμματισμού των προσλήψεων για το 2024 θα «κλειδώσει» στα τέλη Σεπτεμβρίου, έπειτα από σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών στο proson.gr, ένα μεγάλο μέρος των 16.000 προσλήψεων προορίζεται για την Υγεία. Υπενθυμίζουμε εξάλλου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «υποσχέθηκε» 10.000 προσλήψεις στην Υγεία σε ορίζονται τετραετίας, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει το αν αυτές οι θέσεις θα προστεθούν «έξτρα» στο ΕΣΥ ή απλώς θα καλύψουν τις αποχωρήσεις που προκύπτουν λόγω των συνταξιοδοτήσεων. 

Οι υπόλοιπες θέσεις που θα προκύψουν θα κατανεμηθούν ισότιμα, βάσει των αναγκών που υπάρχουν, σε όλα τα υπουργεία, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τις Ανεξάρτητες Αρχές. Στις 16.000 προσλήψεις θα υπάρχουν ευκαιρίες διορισμού για απόφοιτους όλων των κλάδων εκπαίδευσης: Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής. 

Από τον γραπτό διαγωνισμό οι θέσεις ΠΕ και ΤΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των προσλήψεων που αφορούν απόφοιτους πανεπιστημιακών σχολών θα πραγματοποιηθεί μέσω της «δεξαμενής» των επιτυχόντων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που διενεργήθηκε τον Μάρτιο του 2023.

Ήδη, όπως έχει γράψει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ το proson.gr, η Αρχή έχει στα «σκαριά» τέσσερις διαγωνισμούς, οι οποίοι όμως αφορούν τον προγραμματισμό του 2023 και αναμένεται να καλύψουν περίπου 5.265 θέσεις εργασίας σε 16 υπουργεία και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οι διαγωνισμοί αυτοί είναι οι εξής:

  • Ένας διαγωνισμός ο οποίος θα περιέχει τουλάχιστον 3.502 θέσεις και θα απευθύνεται στους επιτυχόντες της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ).
  • Ένας διαγωνισμός ο οποίος θα περιέχει τουλάχιστον 1.565 θέσεις και θα απευθύνεται στους επιτυχόντες της κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ).
  • Ένας διαγωνισμός ο οποίος θα περιέχει τουλάχιστον 57 θέσεις για Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ)
  • Ένας διαγωνισμός ο οποίος θα περιέχει 141 θέσεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)

Με «κλασικές» προκηρύξεις οι θέσεις ΔΕ και ΥΕ

Όσον αφορά το προσωπικό που προέρχεται από υποψήφιους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, το ΑΣΕΠ θα συνεχίζει να εκδίδει τις «κλασικές Κ» προκηρύξεις.

Στις προκηρύξεις αυτές μπορούν να λάβουν μέρος όλοι όσοι διαθέτουν τα τυπικά και πρόσθετα προσόντα που ζητούνται και η επιλογή των διοριστέων γίνεται βάσει της τελικής τους κατάταξης που προκύπτει από ένα σύστημα μοριοδότησης κοινωνικών, κυρίως κριτηρίων. 

Πώς θα κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ - Τα αναλαμβάνει για εσάς το Proson.gr

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα πρέπει αρχικά να δημιουργήσετε το μητρώο σας ή και να το επικαιροποιήσετε. Αφού ολοκληρώσετε το Μητρώο σας, θα πρέπει να προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση. 

Προσοχή! Πριν προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να έχετε «τσεκάρει» ότι διαθέτετε όλα τα απαραίτητα τυπικά και πρόσθετα προσόντα που ζητάει η εκάστοτε προκήρυξη, 

Εάν η διαδικασία αυτή σας φαίνεται χρονοβόρα ή έχετε άγχος μην κάνετε κάποιο λάθος, μπορείτε να απευθυνθείτε στο proson.gr για να διεκπεραιώσει την αίτηση σας.

Το μεγαλύτερο εργασιακό site στην Ελλάδα, το proson.gr αναλαμβάνει για εσάς να σας φτιάξει το ΜΗΤΡΩΟ στο ΑΣΕΠ και να κάνει την ΑΙΤΗΣΗ σας.

Κάντε ΕΔΩ τις αιτήσεις σας έγκυρα και έγκαιρα μέσω του PROSON.GR

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις