Breaking news

asep
A

Λήγει αύριο, Δευτέρα 23 Μαΐου και ώρα 14:00 το μεσημέρι, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στις πέντε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που προβλέπουν την διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr, δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση. Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας έχει απευθύνει ισχυρή σύσταση στην Αρχή να τηρήσει τις ημερομηνίες, προκειμένου να βγουν οι πίνακες ειδικής αγωγής στην προβλεπόμενη ημερομηνία και βάσει αυτών να ανακοινωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών που θα τοποθετηθούν στα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Ο χρόνος που απαιτείται από τον ΑΣΕΠ είναι μεγάλος καθώς, αφού ελεγχθούν οι αιτήσεις και βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα, οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να προβούν σε ενστάσεις για να εκδοθούν στη συνέχεια και οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών. Μάλιστα, το ΑΣΕΠ έχει απευθύνει ισχυρή σύσταση στους  υποψηφίους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί με την έκδοση του παραβόλου των 3 ευρώ, ώστε να μην υπάρξει και πάλι «αλαλούμ» με χιλιάδες αποκλεισμένους, όπως συνέβη την τελευταία φορά. 

Βέβαια, σύμφωνα με την εμπειρία μας, δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρξει μια μικρή παράταση, λόγω κυρίως του ότι η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ μπορεί να μην «αντέξει» τον μεγάλο φόρτο των υποψηφίων που περιμένουν την τελευταία στιγμή για να υποβάλλουν την αίτηση τους. Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν πως εάν τελικά υπάρξει παράταση, αυτή θα αφορά λίγες μόνο ώρες και συγκεκριμένα ένα με δύο 24ωρα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι όποιοι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών δρομολογηθούν για την επόμενη σχολική χρονιά, αυτοί θα γίνουν από τους ήδη υπάρχοντες πίνακες.

Υπενθυμίζουμε ότι οι προκηρύξεις 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ αφορούν στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψηφίων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) και  Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι προκηρύξεις 3ΕΑ/20224ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ αφορούν στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης, κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ αντίστοιχα.

Τα SoS των αιτήσεων

Οι εκπαιδευτικοί, εκτός της ηλεκτρονικής αίτησης στο ΑΣΕΠ πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά που επικαλούνται κατά την ηλεκτρονική αίτηση στο ΑΣΕΠ.

Η αίτηση στο ΑΣΕΠ προηγείται της επικαιροποίησης του ατομικού φακέλου στο ΟΠΣΥΔ.

Επίσης, η υποβολή δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ αφορά μόνο νέα έγγραφα που αποδεικνύουν προσόντα των υποψηφίων εκπαιδευτικών και δεν είναι επικαιροποιημένα. 

Δείτε εδώ: Βήμα - βήμα η υποβολή δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ

Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει και παλαιότερα αίτηση και δεν έχουν να επικαιροποιήσουν ή να προσθέσουν κάποιο προσόν,  δεν πραγματοποιούν καμία ενέργεια στο ΟΠΣΥΔ.

Προσοχή εφιστάται, τέλος, για την καταβολή του αντιτίμου του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα αποδοχής των αιτήσεων συμμετοχής, όπως είχαν προκύψει στις προηγούμενες σχετικές διαδικασίες.

Τα μόρια που «εκτοξεύσουν» τους εκπαιδευτικούς στους πίνακες

Τώρα μπορείτε να λάβετε άμεσα ;20 μόρια  για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών με Πιστοποίηση Υπολογιστών και έως άλλα 20 έξτρα με Πιστοποίηση Αγγλικών (11 μόρια σε 2 ημέρες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ!)

Όπως φαίνεται στην προκήρυξη μοριοδοτείται η γνώση ξένης γλώσσας ως εξής:

 • Άριστη γνώση ξένης γλώσσας - 20 μόρια
 • Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας - 15 μόρια
 • Καλή γνώση ξένης γλώσσας Δέκα - 10 μονάδες

Παράλληλα πιστοποιείται η πστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή Α΄ επιπέδου (ενότητες Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα και Υπηρεσίες Διαδικτύου) με 20 μόρια.

Τώρα, μέσα σε 2 μόνο ημέρες μπορείτε να λάβετε πολύ εύκολα είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένες από τον ΑΣΕΠ που παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn για να τις χρησιμοποιήσετε για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στον ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ

Τα Πλεονεκτήματα της πιο εύκολης στην Ελλάδα online Πιστοποίησης Αγγλικών του GoLearn

 • Μπορείτε να την πάρετε εξ αποστάσεως σε 2 ημέρες
 • Κοστίζει μόνο 111 ευρώ
 • Δεν χρειάζεται να δώσετε τηλεξέταση σε Έκθεση και Προφορικά - Δίνετε μόνο σε Reading - Listening
 • Παίρνετε Mock Tests (τεστ προσομοίωσης της εξέτασης)
 • Στην ίδια εξέταση (μία ώρα) μπορείτε να πάρετε είτε B2, είτε C1, είτε C2
 • Μαθαίνετε τον βαθμό σας λίγα λεπτά μετά το ηλεκτρονικό τεστ

Τα Πλεονεκτήματα της πιο εύκολης στην Ελλάδα online Πιστοποίησης Υπολογιστών του GoLearn

 • Μπορείτε να την δώσετε σε όλη την Ελλάδα
 • Κοστίζει μόνο 95 ευρώ για Αττική και 125 για εκτός Αττικής
 • Μπορείτε να πάρετε τεστ προσομίωσης
 • Μπορείτε να κατοχυρώετε ΔΩΡΕΑΝ επανεξέταση
 • Μπορείτε να την πάρετε μέσα σε 2 με 3 ημέρες!

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτι με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 111 ευρώ) 

Λάβετε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ της Πιστοποίησης Υπολογιστών ELIC εύκολα και ευέλικτα  (Μόνο 95 ευρώ) 

Δημοφιλείς Ειδήσεις