Breaking news

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα
A

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν από τη στάση της αστυνομίας γύρω από τη γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα, όπου μία 43χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον σύντροφο της.

Η γυναίκα φέρεται πως είχε καταγγείλει τον 71χρονο σύντροφο της στην αστυνομία, η οποία υποστηρίζει πως, «δεν αντιλήφθηκε ότι κινδυνεύει τόσο άμεσα η ζωή της γυναίκας».

Η οικογένεια της 43χρονης έχει καταγγείλει τη στάση της αστυνομίας, ενώ τώρα, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος τους, ετοιμάζεται να κινηθεί και νομικά. Σύμφωνα με τον Ανδρέα Θωμόπουλο η πλευρά του θύματος θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, καθώς, «θα έπρεπε να είχε επιληφθεί άμεσα ο αστυνομικός και όχι να πει “περάστε την επόμενη ημέρα από το τμήμα”».

Όπως αναφέρει στο flash.gr, «πρόκειται για ειδεχθές έγκλημα που έχει παγώσει την κοινωνία και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις». Αναφερόμενος στον δράστη είπε ότι, «δεν θεωρείται άνθρωπος, αλλά ανθρωπόμορφο τέρας».

Να σημειωθεί ότι σήμερα είναι το τελευταίο αντίο στην 43χρονη, ενώ σήμερα απολογείται και ο 71χρονος ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 71χρονος παραδέχτηκε με κυνικό τρόπο την γυναικοκτονία, ενώ έγινε γνωστό πως έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία.

Τι καταγγέλλει η αδερφή της 43χρονης

Η αδερφή της δολοφονημένης Γεωργίας από τη Σαλαμίνα μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: «Την Παρασκευή πήγε στο αστυνομικό τμήμα. Η μαμά μου η πρώτη κίνηση που έκανε, με το που δέχθηκε το τηλέφωνο της αδερφής μου είναι να πάρει την αστυνομία επειδή ήταν σε απομακρυσμένη τοποθεσία το σπίτι και να τους πει ότι “κακοποιείται και έχει ένα μικρό παιδί ανήλικο 15 χρονών με ειδικές ανάγκες, κατεβείτε κάτω, βοηθήστε μας”.  Και η απάντηση ήταν ότι “δεν υπήρχε κάποιο περιπολικό εκείνη την ώρα, να πάνε οι ίδιες από εκεί”. Πήρε δύο φορές η μητέρα μου και το είπε».

«Υπάρχουν δύο κλήσεις στην αστυνομία από την μαμά μου. Την πήρε την αδερφή μου με το αυτοκίνητο, περάσαν πρώτα από την αστυνομία παρόλο που ήταν χτυπημένη, βγήκε η μητέρα μου και τους είπε “την έχω στο αυτοκίνητο” και απ’ ότι κατάλαβα της ζητήσαν να ανέβει και να δώσει κατάθεση. Είπε η μαμά μου ότι δε δύναται να το κάνει αυτό γιατί είναι χτυπημένη στο αυτοκίνητο και της είπαν να περάσει την επόμενη ημέρα».

«Την πήγαμε στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες και πήγε η μαμά μου την άλλη μέρα το πρωί με την αδερφή μου και το παιδί και δώσανε κατάθεση. Το Σάββατο υπήρχαν στη βάρδια δύο καταπληκτικά παιδιά -απ’ ότι μου λέει η μαμά μου, καμία σχέση με αυτό που αντιμετωπίσαμε την Παρασκευή- και κάνανε ό,τι μπορούσαν για να τους εξυπηρετήσουν. Έπραξαν τα δέοντα. Εκεί έγινε η καταγγελία».

Μητέρα της 43χρονης: «Η αστυνομία αρνήθηκε να έρθει»

Την προβληματική στάση των Αρχών ανέδειξε και η μητέρα της 43χρονης, μιλώντας σε εκπομπή του Mega, είπε πως, «με πήρε την Παρασκευή και μου είπε “μαμά με σκοτώνει”. Πήρα την αστυνομία και τους είπα να με βοηθήσουν γιατί δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω όταν πήγαινα και μου είπαν να πάω να πάρω την κόρη μου και την πάω από εκεί να κάνει μήνυση. Μετά τους ξαναπήρα αλλά πάλι αρνήθηκαν να παρουσιαστούν. Πήγα εκεί και είδα το παιδί μου με χτυπήματα στα πόδια και τον μικρό να κλαίει. Τους πήγα στο αστυνομικό τμήμα».

«Ο αστυνομικός υπηρεσίας εκείνο το βράδυ δεν έκανε καν τον κόπο να πάει κοντά να δει σε τι κατάσταση είναι το παιδί. Του είπα πως το παιδί έχει σπασμένα τα πόδια του και μου είπε να πάμε σε νοσοκομείο και να πάμε μετά να κάνουμε μήνυση. Πήγα στο Κέντρο Υγείας, το τακτοποίησα, και την επόμενη μέρα πήγαμε πάλι το Α.Τ. Εκεί ο διοικητής με την υπαστυνόμο μας φέρθηκαν άψογα. Έφυγαν τα περιπολικά αλλά δεν τον εντόπισαν», είπε η μητέρα.

Η απάντηση της αστυνομίας

«Δε δόθηκε η εικόνα ότι κινδυνεύει τόσο άμεσα η ζωή της γυναίκας. Αυτό για το οποίο ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί είναι ότι κινδυνεύει η σωματική της ακεραιότητα», ανέφερε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, όταν ρωτήθηκε αν θα έπρεπε να έχει δοθεί προστασία στην 43χρονη-θύμα γυναικοκτονίας στη Σαλαμίνα, καθώς είχε καταγγείλει τον ξυλοδαρμό της λίγα 24ωρα πριν τη δολοφονία της.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις