Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί, καθώς κατηγορούνται ότι διέρρευσαν βίντεο με τη σορό του 44χρονου, που σκοτώθηκε μετά από μαφιόζικη εκτέλεση σε βάρος του στον Νέο Κόσμο.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν υπαρχιφύλακα και έναν αστυφύλακα, που αποτελούσαν το πλήρωμα του πρώτου περιπολικού, που έφτασε στο σημείο της εκτέλεσης του 44χρονου, που συνελήφθησαν από το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων, για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, διακρίνεται η σορός του 44χρονου και ακούγεται ο ασύρματος. Αυτό το βίντεο το «ανέβασαν» σε μία ομαδική συνομιλία αστυνομικών και από εκεί βρέθηκε να διανέμεται σχεδόν παντού στο διαδίκτυο.

Οι δύο αστυνομικοί πέρασαν αυτόφωρο σήμερα και πήραν αναβολή και προθεσμία για εκδίκαση του περιστατικού την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου. Ακόμα, σε βάρος τους βρίσκεται σε εξέλιξη και ΕΔΕ και αναμένονται και διοικητικές ποινές.

Παράλληλα, εξήχθη αντίγραφο της δικογραφίας αφού διατάχθηκε επίσης προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί πώς διέρρευσαν βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του 44χρονου.

Ανακοίνωση

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ως εξής:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024, δύο αστυνομικοί της 
Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης της αναπαραγωγής βιντεοληπτικού υλικού στον ηλεκτρονικό τύπο, στο οποίο αποτυπώνεται το θύμα 
που τραυματίστηκε θανάσιμα την 14-01-2024 στην περιοχή του Νέου Κόσμου Αττικής. 

Πρόκειται για τα μέλη πληρώματος το οποίο προσέτρεξε στο σημείο που έλαβε χώρα το εν λόγω περιστατικό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία 
αυτόφωρης διαδικασίας για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού. 

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, ο ένας αστυνομικός βιντεοσκόπησε το χώρο του περιστατικού με το κινητό του τηλέφωνο και απέστειλε το υλικό στον έτερο 
κατηγορούμενο, ο οποίος στη συνέχεια προέβη στη διακίνησή του σε τρεις επιπλέον αστυνομικούς.  

Από τις έρευνες κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις