Breaking news

Τρόλεϊ - Απεργία - ΜΜΜ
A

Θα «παραλύσει» η Αθήνα την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου καθώς πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ αλλά και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, τα τρένα καθώς και ναυτεργατικά σωματεία.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με στάσεις εργασίας και απεργία. Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία θα προχωρήσουν σε δύο στάσεις εργασίας, ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί σε 48ωρη απεργία. 

Όσον αφορά το μετρό, οι τελικές αποφάσεις αναμένονται να παρθούν σήμερα, Δευτέρα, από τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αττικής (γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό και τραμ).

Παράλληλα, σε 24ωρη απεργία αναμένεται να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών καθώς και σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Αναλυτικά:

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ 

Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

48ωρη απεργία στα Ταξί

Παράλληλα, χωρίς ταξί θα παραμείνει την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου η Αθήνα, καθώς το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), προγραμματίζει απεργία. Μάλιστα, προγραμματίζεται συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Μεταφορών.

Μεταξύ άλλων ζητούν μόνιμη παραμονή του συντελεστή ΦΠΑ στις υπηρεσίες ταξί στο 13%, άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων Ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από το 2026.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις