Breaking news

INTIME
A

«Παραλύει» σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου, η χώρα, καθώς σωματεία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν απεργίες, αν και το υπουργείο Εργασίας «μετακίνησε» τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς για την Τρίτη 7 Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ημέρες είχαν προκηρυχθεί 24ωρες απεργίες από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) για την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συνδικάτα και σωματεία των εργαζόμενων στο Δημόσιο, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), στα πλοία, αλλά και οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν στις παραπάνω απεργιακές κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ ο σταθμός του Μετρό Σύνταγμα κλείνει στις 9:30 το πρωί και μέχρι νεοτέρας. Οι συρμοί διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.

Πώς κινείται το Μετρό και ο Ηλεκτρικός

Στάσεις εργασίας προκήρυξαν για σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου, οι εργαζόμενοι στο Μετρό και στον Ηλεκτρικό, καθώς συμμετέχουν στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συνεπώς, οι ώρες λειτουργίας του Μετρό και του Ηλεκτρικού ήταν από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, ωστόσο, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ), οι νέες ώρες λειτουργία όλων των γραμμών του Μετρό είναι από τις 09:30 το πρωί ως τις 16:30 το μεσημέρι.

Αναφορικά με το Τραμ, οι επιβάτες εξυπηρετούνται από τις 09:00 το πρωί ως τις 21:00 το βράδυ.

Τα δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο εκτελούνται κανονικά μεταξύ 09:30 το πρωί με 16:30 το μεσημέρι.

 

Αναλυτικά:

Γραμμή 1 Μετρό (Πειραιάς – Κηφισιά): οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

 • από Κηφισιά και Πειραιά στις 16:35,
 • από Μοναστηράκι προς Κηφισιά στις 16:51 και προς Πειραιά στις 17:09,
 • από Ομόνοια προς Κηφισιά στις 16:54 και προς Πειραιά στις 17:07,
 • από Αττική προς Κηφισιά στις 16:59 και προς Πειραιά στις 17:02.

Γραμμές 2 & 3 Μετρό: οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

 1. από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 16:13,
 2. από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 16:09,
 3. από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 16:07,
 4. από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 16:09,
 5. από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 14:31 και
 6. από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:46.

Τραμ:

Στη Γραμμή 7 (ΚΑΛΑΜΑΚΙ – ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ):

 • πρώτος συρμός θα αναχωρήσει από ΚΑΛΑΜΑΚΙ στις 09:17 και ο τελευταίος στις 19:41 και
 • πρώτος συρμός θα αναχωρήσει από ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ στις 09:54 και ο τελευταίος στις 20:19.

Στη Γραμμή 6 (ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ):

 • πρώτος συρμός θα αναχωρήσει από ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ στις 09:15 και ο τελευταίος στις 19:23 και
 • πρώτος συρμός θα αναχωρήσει από ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 10:05 και ο τελευταίος στις 20:06.

Δεμένα τα πλοία την Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου 

Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν τα πλοία σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, ύστερα από ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία προκήρυξε πανελλαδική 24ωρη απεργία. Αρνούμενοι να δεχτούν το τελεσίγραφο του υπουργείου για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι ναυτεργάτες πρόκειται να απεργήσουν - γεγονός που ανατρέπει τα σχέδια όσων είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν ενόψει του Πάσχα.

Όσοι σκόπευαν να ταξιδέψουν στα νησιά σήμερα, α πρέπει να βρουν τώρα εισιτήριο στα αντίστοιχα δρομολόγια κάποιας άλλης μέρας και αυτό ενώ ήδη τα ακτοπλοϊκά έχουν γίνει ανάρπαστα.

«Λουκέτο» στο Δημόσιο

Στην 24ωρη γενική απεργία της Πρωτομαγιάς, που έχει προκήρυξη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η ομοσπονδία εργαζομένων στους ΟΤΑ έδωσε στη δημοσιότητα ενόψει της κινητοποίησης την αφίσα της απεργίας και τη σχετική διακήρυξη.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κοραή της Αθήνας, την 1η Μαΐου.

Hellenic Train: Αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Ε., για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), την Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου, υπάρχουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

Ωστόσο, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train πραγματοποιεί τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:

 • Στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα: 52,53,56 και 57
 • Στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισας: 1591,1592,2593,2594,1597 και 1598
 • Στο τμήμα Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς: 1300,1305,1318,1323,1326 και 2301
 • Στο τμήμα Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Πειραιάς: 1206,1207,1222,1223,1230 και 1231
 • Στο τμήμα Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα: 1532,1535,1550,1553,2530 και 2533
 • Στο τμήμα Κιάτο - Πάτρα - Κιάτο πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων:

Από Πάτρα C15 (14:25) και C23 (18:25)

Από Κιάτο C14 (16:05) και C24 (20:05)

Επίσης, λόγω της απεργίας τροποποιούνται τα παρακάτω δρομολόγια:

Στο τμήμα Πειραιάς-Κιάτο-Πειραιάς:

 • Την Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, οι αμαξοστοιχίες 2302 και 2304 πραγματοποιούν το δρομολόγιο τους από Πειραιά προς Άνω Λιόσια με τρένο και στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κιάτο θα υποκατασταθούν με λεωφορεία.

Στο τμήμα Αθήνα-Χαλκίδα-Αθήνα:

 • Την εγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, η αμαξοστοιχία 2534 εκτελείται από Αθήνα προς Αφίδναι με τρένο και στο τμήμα Αφίδναι – Χαλκίδα θα υποκατασταθεί με λεωφορείο. Επίσης, η αμαξοστοιχία 2539 στο τμήμα Χαλκίδα – Οινόη υποκαθίσταται με λεωφορείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια συμβουλευτείτε τα κατά τόπους εκδοτήρια, την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων, την εφαρμογή της Hellenic Train για κινητές συσκευές (HellenicTrain App), ή το 14511 (τηλέφωνο εξυπηρέτησης επιβατών).

24ωρη απεργία στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς 

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, αποφάσισε να συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Συγκεκριμένα, η συμμετοχή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εργατικής Πρωτομαγιάς, αποδίδοντας φόρο τιμής στους νεκρούς εργάτες του Σικάγο, οι οποίοι διεκδίκησαν εργατικά δικαιώματα θυσιάζοντας τη ζωή τους για τη βελτίωση της ζωής των επόμενων γενεών, διαχρονικά, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ακινητοποιημένα είναι τα τρένα στον σιδηρόδρομο (ΟΣΕ) καθώς και ο προαστιακός. 

Πώς κινούνται τα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ (λεωφορεία) προκήρυξαν στάση εργασίας:

 • Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 το πρωί
 • Από τις 9:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας

Κανονικά ωστόσο πραγματοποιούνται τα δρομολόγια αστικών γραμμών που εκτελούν τα ΚΤΕΛ

Χωρίς λεωφορεία μένουν σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, το πρωί και το βράδυ της Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου, οι Θεσσαλονικείς, καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) προκήρυξε δύο στάσεις εργασίας

Ειδικότερα, η πρώτη στάση εργασίας πραγματοποιείται σήμερα, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και η δεύτερη από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

24ωρη απεργία προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ 

Στην απεργία, που προκήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) για την «Αυθεντική» Πρωτομαγιά, συμμετέχει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). 

Ειδικότερα, 24ωρη απεργία, πραγματοποιούν από σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου και ώρα 5 το πρωί έως την Μεγάλη Πέμπτη,  οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί, που εργάζονται σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην ΕΡΤ, στην ΓΓΕΕ, στα Δημοτικά Ραδιόφωνα και στα Γραφεία Τύπου, όλων των δημοσιογράφων της χώρας, όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις συγκεντρώσεις σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

Έκτακτα μέτρα τροχαίας λαμβάνει για σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου, από τις 09:30 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων στο πλαίσιο εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση – όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών – σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας), καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους οδικούς αυτούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις